پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با جذب پزشکان متخصص جدید، حدود ۸۰ درصد نیاز استان در این حوزه رفع شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با جذب پزشکان متخصص جدید، حدود ۸۰ درصد نیاز استان در این حوزه رفع شده است.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، آیین استقبال از پزشکان متخصص جدید صبح امروز با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد و سایر مسئولان این دانشگاه برگزار شد.


دکتر رضا چمن در این آیین با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت یکی از مباحث پرچالش سال‎های اخیر و در مقطع کنونی بوده است، در خصوص علت و چگونگی آغاز این طرح افزود: تا قبل از سال ۹۲ انبوهی از مشکلات دامنگیر نظام سلامت اعم از گیرندگان و دریافت کنندگان خدمت بود و موجی از نارضایتی در میان این دو قشر وجود داشت.


وی عنوان کرد: کیفیت پایین خدمات و بالا بودن میزان پرداخت‌ از جیب مردم  سبب نارضایتی گیرندگان خدمت شده بود، از سویی بخش دولتی نیز قدرت رقابت با بخش خصوصی را نداشت که این موضوع سبب افت بیش از پیش کیفیت خدمات در بخش دولتی شده بود.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد کمبود نیروی تخصصی در بخش دولتی و کمبود و استاندارد نبودن تجهیزات اساسی در بیمارستان‌ها را از مشکلات حوزه سلامت قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت عنوان و بیان کرد: نارضایتی اصلی در جامعه پزشکی نیز به علت غیرواقعی و پایین بودن تعرفه‌ها وجود داشت.


دکتر چمن بیان کرد: در این شرایط نیاز به تغییر اساسی در نظام سلامت احساس می‌شد که در این راستا اجرای طرح تحول نظام سلامت در دستورکار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت.


وی در خصوص علت شروع طرح تحول نظام سلامت از بخش درمان، با بیان اینکه توسعه خدمات درمانی و کاهش هزینه‌های درمان مهم‌ترین خواسته مردم در زمان شروع طرح تحول نظام سلامت بود، گفت: بر این اساس، نیاز جامعه و شرایط آن زمان ایجاب می‌کرد که طرح تحول از بخش درمان شروع شود.


واقعی کردن تعرفه‌ها و اجرای کتاب ارزش نسبی


رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد واقعی کردن تعرفه‌ها و اجرای کتاب ارزش نسبی را از مهم‌ترین اقدامات در طرح تحول سلامت عنوان و خاطرنشان کرد: اجرای این سیاست، به افزایش رضایت نسبی در جامعه پزشکی کمک کرد.


دکتر چمن بهبود هتلینگ و نوسازی تجهیزات بیمارستان‌ها و الزام و اجبار متخصصین به اینکه تنها در خدمت دانشگاه باشند را از دیگر برنامه‌های اجرا شده در طرح تحول نظام سلامت نام برد و ابراز کرد: این اقدامات منجر به کاهش بسیاری از مشکلات از جمله کاهش هزینه‌های غیرمتعارف و زیرمیزی شد.


احداث کلینیک‌های تخصصی در شهرهای غیردانشگاهی استان


وی احداث کلینیک‌های تخصصی دولتی در شهرهای غیردانشگاهی را از دیگر مواردی دانست که سبب افزایش کیفیت خدمات شده و به رضایت‌مندی مردم از حوزه سلامت کمک شایانی کرد و افزود: کلینیک‌ دهدشت با بیش از ۷۰ درصد و کلینیک گچساران با بیش از ۳۰ درصد پیشرفت فیزکی در حال ساخت هستند که مشکلات کنونی فضای فیزیکی کلینیک های تخصصی در آینده نزدیک به حداقل می رسد.


 رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تأخیر ۱۰ ماهه در پرداخت کارانه کارکنان حوزه سلامت کشور، گفت: با توجه به اینکه امکان برگشت به وضعیت قبل غیرممکن است، باید همه انرژی خود را بر روی ادامه مسیر قرار دهیم.


مطالبات ۸۰ میلیارد تومانی علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از سازمان‌های بیمه‌گر


دکتر چمن با اشاره به مطالبات ۱۰ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت از بیمه‌ها در سطح کشور، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز بیش از ۸۰ میلیارد تومان از سازمان‌های بیمه‌گر مطالبات دارد و تا زمانی که این بدهی توسط بیمه‌ها پرداخت نشود پرداخت کارانه‌ها با مشکل مواجه است.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: دستاوردهای مطلوب طرح تحول سلامت نباید ما را از دشواری شرایط موجود و پیچیدگی شرایط پیش رو غافل کند، و باید برای حفظ وضع موجود تلاش کرد.


دکتر چمن در ادامه به دیگر دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت در استان اشاره داشت و رشد ۲٫۵ برابری تخت‌های مراقبت‌های ویژه استان، راه‌اندازی بخش آی.سی.یو در بیمارستان‌های فاقد این بخش و راه‌اندازی بخش جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان دهدشت را از دیگر اقدامات مهم این حوزه عنوان کرد.


وی با اشاره به انجام نخستین عمل جراحی قلب باز در استان، ادامه داد: راه‌اندازی ام.آر.آی گچساران و دهدشت، راه‌اندازی سی.تی. اسکن در بیمارستان‌های گچساران و یاسوج از دیگر عملکردهای حوزه سلامت استان در سال‌های اخیر است.


بهبود شاخص مرگ و میر نوزادان و مادران باردار در استان


رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد به بهبود شاخص مرگ و میر نوزادان و مادران باردار در استان اشاره داشت و این شاخص را از بهترین دستاوردهای طرح تحول سلامت در کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد.


دکتر چمن با بیان اینکه جذب و اعزام متخصص به شهرهای کوچک و مناطق محروم با مشکلاتی از جمله کمبود زیرساخت‌ها و امکانات رفاهی مناسب مواجه است، گفت: امیدوارم که شرایط امکانات رفاهی به مرور زمان بهبود می‌یابد.


وی به این سخن مرحوم دکتر قریب اشاره داشت که «اگر پزشک هستید، دیگر متعلق به خانواده نیستید و اگر تعلق به خانواده دارید، پزشک نیستید»، تصریح کرد: اگر قرار است پزشک باشیم متعلق به جامعه بوده و باید برخی شرایط و کمبود امکانات را تحمل کرد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: شرایط زیستی، محیطی و اجتماعی این استان در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار دارد و جامعه پزشکی همواره برای مردم محبوبیت داشته و از لحاظ حاکم بودن امنیت روحی و روانی در محیط کار شرایط خوبی در این استان وجود دارد.